Inici / Notícies :: Notícies :: L’Esplai ens connecta!, TrocaJove ’13

Titular notícies

L’Esplai ens connecta!, TrocaJove ’13

Diumenge 12 Maig 2013

Els joves del Centre d’Esplai Can Palet han compartit el cap de setmana, a la Conreria, amb altres 700 membres d’esplais del MCECC, dins el marc de la Trobada TrocaJove.


Trocajove, la Trobada de Joves dels esplais del MCECC de la Fundació Pere Tarrés.
 
L'Esplai de Can Palet a la Trobada d'Adolescents i Joves del MCECC, TrocajoveEl Matxembrat era, fins al moment, el punt d'encontre d’Adolescents i Joves del Moviment de Centres d’Esplai de la Fundació Pere Tarrés. Però fruït del treball en buscar un nou format per aquesta trobada, i el procés d’unió de les federacions d’esplai de les diferents diòcesis, aquest curs, des del Moviment de Centres d’Esplai Cristians i Catalans, s’ha realitzat la TrocaJove.

Aquesta Trobada d’Adolescents i Joves, la TrocaJove, es realitza a l’alberg i casa de colònies La Conreria i cada any tindrà un lema o centre d’interès concret.
Enguany, els joves dels diferents esplais, s’han reunit ,els dies 11 i 12 de maig, sota el lema “L’Esplai ens connecta!” per compartir activitats lúdiques i formatives relacionades amb les noves tecnologies i els punts en comú dels diferents centres participants.

Els grups de Joves i de Grans de l’esplai de l’Associació Educativa Can Palet, juntament amb els esplais Boterut i l’Esquirol de la Zona 11 del MCECC, han marxat tot aquest cap de setmana a la casa de colònies situada a Tiana. 
Durant la trobada, que ha aplegat 700 adolescents de tot Catalunya, han pogut gaudir d’una gimcana tecnològica, dels ja coneguts Racons i Racons (espais de formació), de la xerrada amb en Juanjo Fernàndez (igual que a la Trobada de Monitor/es), de l’eucaristia amb tots els assistents i del concert nocturn a càrrec de l'Orquestra Girasol.

Ja de camí a casa, la valoració dels joves participants ha sigut molt positiva ja que aquest espais serveixen com a punt de revalorització del moviment d’esplai, que moltes vegades sembla poc atractiu com alternativa de lleure juvenil.
Expresen també ganes de tornar-se a retrobar en la propera edició de la TrocaJove; i fins aleshores podran seguir en contacte a través de les xarxes socials, sota l’etiqueta #trocajove.


Celebració de l'Eucaristia a la Trobada d'Adolescents i Joves del MCECC, Trocajove 2013.
TrocaJove: Trobada d'Adolescents i Joves del Moviment de Centres d'Esplai Cristians i catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés.

Últimes Notícies