Inici / Notícies :: Notícies :: Participació en un projecte formatiu d'emprenedoria social

Titular notícies

Participació en un projecte formatiu d'emprenedoria social

Dijous 2 Maig 2013

La seu de l'Associació Educativa Can Palet va acollir, aquest dimarts 30 d'abril, la presentació del projecte d'emprenedoria social del grup de 3r d'ESO de l'escola Andersen de Terrassa.

Presentació del projecte d'emprenedoria social de l'Escola Andersen de Terrassa amb l'Associació Educativa Can Palet.
Durant l'actual curs acadèmic, en el marc pautat pel Departament d'Ensenyament de l'assignatura d'Emprenedoria, l'escola Andersen de Terrassa ha tingut la oportunitat de participar en el projecte d'emprenedoria social “Transformamos nuestro entorno”.

Aquest projecte està patrocinat per BBVA – Momentum Project, una eina d'ajuda a l'emprenedoria social, i organitzat per “Valores de Futuro”, l'empresa que gestiona pedagògicament el projecte. I rep l'assessorament de Teixidors, una empresa exemple d'emprenedoria social, i ESADE.

Amb la voluntat d'acostar als alumnes el món laboral d'una manera pràctica i sobretot real, l'assignatura es marcava dos principals objectius: ajudar l'alumnat en la elecció d'itineraris formatius, i fer prendre consciència de la necessitat de ser emprenedors, de tenir la iniciativa d'emprenedoria.

Dins de l'evolució d'aquest projecte s'han dut a terme tres etapes clarament diferenciades: conèixer tots els protagonistes del taller, conèixer la realitat d'una empresa, en aquest cas teixits Teixidors mitjançant el seu gerent Joan Ruiz, i la implementació de la seva pròpia emprenedoria social, amb l'assessorament d'ESADE.
És dins d'aquesta última fase, després de definir el model de negoci, quan l'alumnat va marcar-se el repte social de poder beneficiar la seva realitat més propera amb els beneficis resultants de la venta del seu producte.

És aquí quan l'escola va establir un vincle de col·laboració amb l'Associació Educativa Can Palet per poder aportar els beneficis del taller a l'entitat, i motiu pel qual es va dur a terme la presentació d'aquest projecte a la Ciberaula Xavi.

Durant la presentació, en una sala omplerta de gom a gom, a la que van assistir-hi tot l'alumnat i les seves famílies, es va destacar la qualitat del treball realitzat pel grup de  3r d'ESO i, per part dels diferents protagonistes d'aquest taller, es va felicitar als integrant del projecte per la maduresa i el procés d'aprenentatge desenvolupat.

Vídeos de la presentació:
Valoració de l'equip directiu de l'Escola Andersen


Valoració de part de l'alumnat que ha dut a terme el projecte


Presentació de l'Associació Educativa Can Palet per part del seu director, Josep Rodriguez

Últimes Notícies