Inici / Notícies :: Bloc :: De Cirque du Soleil a Cirque du Argent

Titular notícies

De Cirque du Soleil a Cirque du Argent

Dissabte 20 Abril 2013

o com han rampinyat la il·lusió d'infants i joves per veure el Michael Jackson Inmortal World Tour

Cada any, a través de la Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència, diferents entitats ens ofereixen la possibilitat de que, algun dels nostres infants i joves, puguin participar d'activitats a les que no hi podrien accedir de forma normalitzada.

Un exemple en són puntuals partits del Futbol Club Barcelona, sempre del torneig de la Copa del Rei i jugant contra equips de 2a divisió, partits de Bàsquet, com el que va enfrontar el Barça amb el Mavericks Dallas, o entrades específiques a espectacles.
El dijous al última hora la FEDAIA ens informava que el Cirque du Soleil cedia entrades a les diferents entitats de la federació. I des de l'Associació Educativa Can Palet en vam demanar una quinzena.

Des d'inici de curs estem treballant amb un grup de 15 joves del barri que ja han sortit de l'educació obligatòria i que tenen dificultats per accedir al mercat laboral. Aquest projecte es va iniciar al setembre després de tot un curs fent estudi de camp i detectant les necessitats específiques d'una part de la població que resta fora de la xarxa normalitzada i no és usuària dels recursos, public i privats, que té al seu abast.
Aquest mes de març vam finalitzar una formació de Desenvolupament de Competències Bàsiques i ara estem treballant la cohesió grupal i la seva autogestió. De manera que l'activitat de poder anar a veure el Michael Jackson Inmortal Tour s'emmarcava a la perfecció dins dels objectius que estem treballant amb aquest grup.
 
Divendres al matí vam fer l'assemblea amb aquest grup de joves i ells mateixos van gestionar tota aquesta activitat que es s'havia de dur a terme demà diumenge a la tarda- vespre. Els joves estaven molt il·lusionats i fins i tot van decidir, per iniciativa pròpia,  fer un escrit d'agraïment a la direcció del Cirque du Soleil per haver-los brindat aquesta oportunitat a la que no hi haguessin pogut accedir per la via estàndard.

Però ahir al vespre la direcció del Cirque va decidir treure el caramelet que havia posat a la boca de desenes d'infants i joves: la FEDAIA va trucar-nos per informar-nos que el Cirque du Solei no ens podien cedir finalment la entrades, i tampoc ens podien donar una solució al problema. El gran Cirque du Soleil s'havia convertit en el Cirque du Argent.

Un negoci és un negoci, i hi han espectacles que els nostres infants i joves mai podran accedir-hi pel seu elevat cost. Ells ho saben i ho accepten amb resignació; no poden fer altre cosa. Però el que és vergonyós és que se'ls hi donin expectatives i se'ls hi dipositi una il·lusió que ells, conscients del seu estatus i de les seves possibilitats, mai haguessin tingut. En Resum aquest infants i joves sumaran un altre fracàs, quan era un fracàs evitable. Si us plau no jugueu amb el valor de la il·lusió.

Joves del projecte Inserjove

Últimes Notícies