Inici / Notícies :: Bloc :: Indicadors

Titular notícies

Indicadors

Dimarts 2 Octubre 2012

Les entitats socials sempre tenim la dificultat de mostrar a la societat indicadors quantificables, per visualitzar de forma fàcil el valor de la nostra feina.

Si ens fixem en les memòries de les entitats que treballem en la prevenció, el principal indicador és la quantitat de persones que utilitzen el servei que oferim, o la quantitat d’accions que portem a terme i finalment el tancament econòmic, com indicador de transparència. Sóc conscient de la dificultat de trobar indicadors que ens puguin dir si aquest infant estar evolucionant adequadament i fer entendre a la societat i als polítics la
necessitat del centre obert.

L’Escola ho ha solucionat amb les notes. La societat pot saber amb un simple indicador si una escola és bona o no tan bona per la quantitat d’alumnes que superen les PAU. Podem discutir-ho, ja que, el futur d’un infant no només passa per arribar a la universitat. Una bona escola hauria de tenir solucionat el fet que alguns infants no vulguin, no puguin, arribar acabar una carrera... però ho deixem per un altre dia.

Al centre Centre Diari can Palet vàrem fer un petit estudi amb les notes dels infants per observar la seva evolució. Ens faltarien dades de més anys perquè l’estudi fos del tot fiable, però crec que anem pel bon camí, i es un indicador que hauríem de poder mostra perquè la societat valori la nostra tasca.

L’estudi ens diu:
  • La mitjana de suspesos del primer trimestre era de 2, per alumne/a i que vàrem passar ha 1 per alumne/a al segon trimestre.
  • Els infants que aprovant totes les assignatures, han millorat les seves notes, disminuint el suficient i el bé i augmentat els notables i excel·lents.

Suficient. 1r Trimestre = 0,6 /  2n Trimestre = 1
Bé.  1r Trimestre = 1,6 / 2n Trimestre = 1,5
Notable.  1r Trimestre = 5 / 2n Trimestre = 3,5
Excel•lent.  1r Trimestre = 3,2  / 2n Trimestre = 4,2


Se que la nota no es l’indicador per excel·lència, per valora la nostre feina del dia a dia, però crec que hauria de ser un indicador per mostra a la societat i per fer entendre més i millor la nostre feina del dia a dia.

Més, sobre...: Indicadors , Prevenció , Escola , Educació
Últimes Notícies